Hacamat nedir ve faydaları nelerdir? Manevi hacamat bölgeleri…
Günümüz insan emeği tekniklerine her geçen gün bir alternatif daha eklenmektedir. Vücudun mevcut direncini güçlendirmede rol oynayan hacamat sistemi de bunlardan biridir. Tercih eden kişilerin oldukça mutlu kaldığı bu tedavi kişiye hem ruhen hem de bedenen katkı sağlamaktadır.
HACAMATIN FAYDALARI NELERDİR? HANGİ HASTALIKLAR İÇİN UYGUNDUR?
Deri altında biriken ve vücutta hastalıklara neden olan zehirli kanın vücuttan atılması işlemine hacamat denir. Peygamberimiz (sav)’in emrettiği ve bizzat uyguladığı sünnet tedavi yöntemidir. Deri altından alınan kan ile damardan alınan kan arasında oldukça fark vardır.
Cilt altında kılcal damarların uçlarında biriken toksik elementlerde buluşan kanın arındırılması ve vakum yoluyla dışarı atılması ileride oluşabilecek çok önemli hastalıkların önüne geçebilir. Adeta bir arınma sistemi olan bu arıtma tekniği, alanında uzman kişilerin onayı ile gerçekleşmektedir.
Mevcut sağlık durumunu korumak ve hastalıklardan korunmak için yılda en az 2 kez hacamat tedavisi yaptırmak gerekmektedir. Düzenli olarak hacamat yaptıranlarda kışın nezle, grip gibi hastalıklara yakalanma riskinin azaldığı ve dirençlerinin çok daha güçlü olduğu gözlemleniyor.
HACAMATIN FAYDALARI NELERDİR?
– Hacamat kanı toksinlerden arındırır ve kandaki toksinlerden arındırır.
– Hacamat vücudu rahatlattığı için sınır ve gerginliği üzerimizden uzaklaştırır.
– Hacamat olmak, üst solunum yollarından bulaşan rastgele bir hastalık olan soğuk algınlığının daha hafif seyretmesini sağlar.
– Kronik baş ağrılarının ve baş dönmesinin giderilmesinde değerli bir rol oynar.
– Kan yapısını uyararak kansızlık tedavisine katkı sağlar.
– Sürekli yorgunluk ve uyuşukluk duygumuzu ortadan kaldırır.
– Hacamat, hücrelerin ortasında bulunan matriksteki viskoziteyi (yapışkanlığı) azaltır.
– Hacamat kas ve bağ dokusunda esnekliği arttırır.
– Hacamat kan damarlarının geçirgenliğini arttırır, böylece organlara daha fazla oksijen harcanır ve hücreler yenilenir.
– Hacamat aynı zamanda görme hücrelerini de yenileyerek gözlerin daha keskin görmesini sağlar. Göz hastalıklarının tedavisinde de yardımcı olur.
– Uykusuzluk, uyum bozukluğu, çok uykumuz olduğu halde uyuyamama günümüzün en yaygın uyku sorunları arasında yer almaktadır. Hacamat, sınırları hafifleterek tüm uyku sorunlarına devadır.
– Her türlü mide rahatsızlığını ve bağırsak problemlerini giderir.
Yüzde oluşabilecek sivilce ve yağ bezelerinin oluşumunu engellerler.
HACAMAT NASIL YAPILIR?
Hacamat iğnesi ile cilt üzerine çizim yapılarak; Bardak, kavanoz ya da şişenin emme gücü ile kan deri altından çekilir. Cilt altında biriken kirli kan, koyu renkli jöle kıvamında olup, bağışıklık sistemini olumsuz etkileyerek birçok hastalığa kapı aralamaktadır. Bu kirli kan hacamat işlemi ile alınmaktadır.
HACAMAT NE ZAMAN YAPILIR?
Hacamat günü acil bir uygulama olmadıkça, dünyanın uydusu olan ayın dolunay haline geldikten sonra küçülmeye başladığı zaman diliminde yapılmalıdır. Bu zaman dilimi, Ay’ın çekim kuvvetinin etkisiyle vücudumuzdaki toksik elementlerin (kabukların) cilt yüzeyine en yakın olduğu dönemdir.
6 HAZİRAN 2023’ÜN ALTIN SİKTİK GÜNÜ!
Hacamat Günleri belirlenirken Hicri takvim kullanılmaktadır. Çünkü Hicri Takvim, Ay’ın hareketlerine göre hazırlanmıştır. Hicri takvime göre her ayın 15’i, 17’si, 19’u, 21’i, 23’ü ve 25’i hacamat için uygun zaman dilimlerini gösterir.
hacamattan önce İzlenecek konuları kısaca sıralayacak olursak;
-
Hayvansal ürünleri bir gün önceden tüketmeyin.
-
Bir gün önceden camiye gitmeyin.
-
Bir gün öncesinden ağır ve yorucu işler yapmayın.
-
Bol su tüketin.
hacamattan sonra Dikkat edilecek noktaları şu şekilde özetleyebiliriz;
-
Üç gün boyunca hayvansal ürün tüketilmemesi daha faydalı olacaktır.
-
Bir gün ağır iş yapılmamalıdır.
-
Bir gün dinlenmeli.
-
Bir gün seks yapılmamalıdır.
-
Hacamat çizikleri tamamen güzelleşene kadar tırnaklarla çizilmemelidir.